Halibut s pečenou zeleninou a pohankou sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 2160 kJ
  • Sacharidy 61,1 g
  • Bílkoviny 27,2 g
  • Tuky 16,1 g
  • Vláknina 14,7 g

Postup přípravy

Rajčata, cuketu, papriku, mrkev a cibuli pokrájíme na menší kousky, polovinu česneku pokrájíme nadrobno.  Směs zeleniny promícháme, vložíme do pekáčku, zastříkneme trochou oleje, posypeme čerstvými nebo sušenými bylinkami a vložíme do trouby rozpálené na 180 °C. Pečeme přibližně 1 hodinu, v průběhu pečení několikrát promícháme.

Filet halibuta posypeme kořením na ryby a vložíme do pekáčku vytřeného olejem. Pokapeme citronovou šťávou a vložíme do trouby k pečící se zelenině na přibližně 30 minut.

Zatímco se zelenina i halibut pečou, uvaříme si pohanku dle návodu na obalu (vaří se přibližně 15 minut). Jakmile se veškerá voda z pohanky odpaří, přidáme zbývající část oleje a zbývající (prolisovaný) česnek. Vše  ještě 5 minut za stálého míchání restujeme. Nakonec přidáme natrhanou čerstvou petrželku a promícháme. Servírujeme společně s pečeným halibutem a zeleninou.

Suroviny na 1 porci

  • halibut filet bez kůže 105 g
  • rajčata 140 g
  • cuketa 100 g
  • paprika kapie 70 g
  • mrkev 70 g
  • cibule 70 g
  • česnek 11 g
  • pohanka 47 g
  • slunečnicový olej 13 ml
  • citronová šťáva 7 ml
  • čerstvé nebo sušené bylinky (oregano, tymián, rozmarýn, bazalka)
  • čerstvá petrželka
  • sůl, koření na ryby