Halibut s pečenou cuketou a bramborem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 2147 kJ
  • Sacharidy 63,4 g
  • Bílkoviny 25,6 g
  • Tuky 16,2 g
  • Vláknina 6,8 g

Postup přípravy

Oškrábané brambory pokrájené na kostičky vsypeme na polovinu pekáčku, zastříkneme trochou oleje, osolíme a okořeníme italskými bylinkami. Na druhou polovinu pekáčku umístíme cuketu pokrájenou na kolečka. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C.  Pečeme přibližně 40 minut, v průběhu pečení několikrát promícháme.

Filet halibuta posypeme kořením na ryby a vložíme do pekáčku vytřeného olejem. Pokapeme citronovou šťávou a vložíme do trouby k pečící se zelenině na přibližně 30 minut.

Obsah obou pekáčků přendáme na talíř a servírujeme.

Suroviny na 1 porci

  • halibut filet bez kůže 105 g
  • cuketa 185 g
  • brambory 300 g
  • slunečnicový olej 14 ml
  • citronová šťáva 7 ml
  • sůl, koření na ryby, italské bylinky