Gnocchi s rajčatovou omáčkou sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 2153 kJ
  • Sacharidy 63,4 g
  • Bílkoviny 24,2 g
  • Tuky 16,9 g
  • Vláknina 2,0 g

Postup přípravy

Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu. Nasekaný česnek a bazalku vložíme do pánve s rozehřátým olejem a asi 5 minut restujeme. Poté zalijeme trochou vody. Když se voda začne vařit, přidáme žampiony, drcená rajčata a sůl. Za občasného míchání vaříme na mírném stupni přibližně 5 minut. Poté do pánve přidáme uvařené gnocchi a nastrouhanou mozzarellu. Směs promícháme, přendáme do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným parmazánem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut (do zezlátnutí sýru).

Suroviny na 1 porci

  • gnocchi 165 g
  • olivový olej 7 ml
  • žampiony ve slaném nálevu 35 g
  • rajčata drcená konzervovaná 200 g
  • mozzarella light 47 g
  • parmazán 18 g
  • česnek, čerstvá bazalka, sůl