Gnocchi s rajčatovou omáčkou sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 1566 kJ
  • Sacharidy 46,1 g
  • Bílkoviny 17,7 g
  • Tuky 12,3 g
  • Vláknina 1,5 g

Postup přípravy

Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu. Nasekaný česnek a bazalku vložíme do pánve s rozehřátým olejem a asi 5 minut restujeme. Poté zalijeme trochou vody. Když se voda začne vařit, přidáme žampiony, drcená rajčata a sůl. Za občasného míchání vaříme na mírném stupni přibližně 5 minut. Poté do pánve přidáme uvařené gnocchi a nastrouhanou mozzarellu. Směs promícháme, přendáme do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným parmazánem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut (do zezlátnutí sýru).

Suroviny na 1 porci

  • gnocchi 120 g
  • olivový olej 5 ml
  • žampiony ve slaném nálevu 25 g
  • rajčata drcená konzervovaná 145 g
  • mozzarella light 35 g
  • parmazán 13 g
  • česnek, čerstvá bazalka, sůl