Čevabčiči se šťouchaným bramborem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 1776 kJ
  • Sacharidy 51,9 g
  • Bílkoviny 22,1 g
  • Tuky 13,5 g
  • Vláknina 4,8 g

Postup přípravy

Umleté hovězí maso smícháme s vejcem a částí cibule osmahnuté na troše oleje (zbytek cibule v syrovém stavu podáváme k čevabčiči jako oblohu). Do masové směsi přidáme menší část hořčice (zbytek poslouží jako obloha), prolisovaný česnek, sůl, pepř, sladkou papriku a trochu majoránky. Vše smícháme a utvoříme válečky, které rozmístíme na plech na pečicí papír. Zastříkneme lehce olejem a dáme na 30 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.

Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a poté rozšťoucháme.

Čevabčiči a šťouchané brambory servírujeme s hořčicí a čerstvou cibulí.

Suroviny na 1 porci

  • hovězí plec mletá 70 g
  • vejce 13 g
  • cibule 30 g
  • slunečnicový olej 3 ml
  • hořčice plnotučná 20 g
  • stroužek česneku 1 ks
  • brambory 250 g
  • sůl, pepř, sladká paprika, majoránka